DRÄPER JÄTTARNA

Anna Nordqvist
Photo Credit: Rob Carr/Getty Images

Anna Nordqvist of Sweden hits her second shot to the 4th hole during round one of the International Crown in Owings Mills, Maryland.

Efter att de spelade lika i sin match på torsdag mot Japans Mika Myazato och Momiko Higa, ville Anna Nordqvist och Caroline Hedwall leverera stort för Sverige på dag 2. Inför deras match mot Inbee Park och So Yeon Ryu visste duon, som dominerade förra årets Solheim Cup, att de skulle behöva spela riktigt bra golf för att ha en chans. Och riktigt bra spel blev det också.

- Vi fick till en riktigt bra början med birdie, birdie. Och sedan noterade Inbee 3 eagles och Caroline slog fram till tre eller fyra fot och noterade en eagle på hål 4. Så det blev en massa birdies där ute, sa Nordqvist, Inbee får alltid till många puttar. Så Yeon spelade riktigt bra. Caroline gjorde också det. Vi spelar inte detta format så ofta och sen är självklart jätteroligt att spela mot kompisar.

Sverige öppnade med 1 upp på första hålet och gav aldrig up ledningen. Det var en spännande kamp, då svenskorna aldrig fick mer än 2 upp. Hedwall hade en fantastisk dag då hon noterade tre birdies och två eagles och tillskriver alltid hennes aggressiva spel till att vara en bra matchspelare.

- Jag tror bara att jag är en aggressiv spelare och när jag spelar matchspel kan jag verkligen spela aggressivt eftersom man bara kan förlora ett hål, du vet, sa Hedwall. Till skillnad då från när jag spelar slagspel och känner mig kanske lite osäker och därför inte kan spela med samma aggressivt spel som i matchspel.

Svenskorna visade inga tecken på osäkerhet i fredags och de visste hur stort det skulle vara att fixa 2 poäng för laget. Med deras seger och Mikaela Parmlids och Pernilla Lindbergs förlust, delar Sverige på tredje platsen med Australien inför lördagen. 

- Målet är självklart för oss att ta oss fram till söndagen, så vi kommer att vara riktigt spända inför i morgon, sa Hedwall. Och gruppen som ligger bakom oss, de förlorade de deras match, men spelade ändå riktigt bra golf. Så jag tror att vi har en bra chans i morgon. Men det handlar bara om att vinna varje hål och sedan får vi se vad som krävs.

Topics: International Crown, Language Training Center

Andrews Sports MedicineArpin Van LinesMedjet AssistPrudentialSmuckers