International Crown Pre-Tournament Notes in Swedish

Photo Credit: Gabriel Roux

Anna Nordqvist, Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg and Mikaela Parmlid during the Photo Call at the International Crown in Owings Mills, Maryland.

Onsdagen var Pro-Am dagen på Caves Valley Golf Club, där lagen laddade upp inför de sista förberedelserna innan kampen om kröningen som den bästa golfnation i världen som börjar i morgon.

Åtta länder har förtjänat sin rätt att tävla. Endast ett kommer att lämna Baltimore med kronan som världens bästa land för kvinnliga golfare. Under detta evenemang, International Crown, är den första gången där så många spelare utanför Europa och USA får möjlighet att representera sitt land i en internationell konkurrens som professionell golfspelare. Och med nio länder representerade i topp-20 i Rolex ranking, var det naturligt att någon gång poängen avgjorde vem kronan tillhörde. Det kommer att avgöras denna vecka när de åtta kvalificerade länder är uppdelade i två pooler på torsdag och slåss under tre dagar i four ball matcher för att se vem som tar sig fram för att tävla i en fem-lags 18-håls final på söndag. Vinnaren, under minst två år, kommer att hålla kronan om som världens mest framstående golfnation för kvinnor.

NEDBRUTET: UPPSTÄLLNINGEN
POOL A 

Spanien (4) mot Thailand (5) - Inget lag bör vara mer bekväma med det här formatet än spanjorerna. Tre av de fyra tillhörde det  European Solheim Cup laget 2013 som krossade merikanerna. Azahara Munoz (4-3-1), Beatriz Racari (3-1-1) och Carloa Ciganda (3-0-0) alla har vinster från Solheim Cup. Tillsammans har trion 3-1-0 i four ball matcher och bör utmärka de första tre dagarna. Även Belen Mozo, den lägst rankade spelaren från Spanska laget på plats 112, har spelat den bästa golf under sin karriär de senaste två månaderna, och hon har en karriär i år.
Men vad Spanska laget kan inte matcha är kemin hos duon Moriya och Ariya Jutanugarn som är systrar. Duon är två av de mer talangfulla unga spelarna och lyste upp under tisdagen vid tanken på att få spela tillsammans på torsdag. Thailands andra lag - Pornanong Phatlum och Onnarin Sattayabanphot kommer att kämpa mot Ciganda och Munoz, och Phatlum har ett fantastiskt år på LPGA Tour med fyra topp 10. Sattayabanphot missade sin cut nyligen på Ricoh Woman’s British Open men är rankad nr 88 i Rolex ranking, och hon hade en bra säsong på JLPGA för ett år sedan.

USA (1) mot Kinesiska Taipei (8) - Den amerikanska laget har beslutat att skicka ut sina två bästa spelare tillsammans - Stacy Lewis och Lexi Thompson - och med så många birdies som de två göra, en splittring kommer att bli tufft. Även om det är det viktigt att komma ihåg att det Nej 1 spelare i världen Lewis är bara 2-5-1 i Solheim Cup och Lexi Thompson var bara 1-2, bland annat 0-2 i fyra-ball, i hennes enda Solheim Cup. I den andra matchen, urkärnade USA de två spelarna i fältet med den mest internationella erfarenheter tillsammans - Paula Creamer och Cristie Kerr. Kerrs Solheim Cup-erfarenhet har varit blandad på 12-14-4, men hon blev 9-5-0 i four ball uppställningen. Cremer har varit utmärkt under fem Solheim Cup med en 12-6-5 resultat och en 4-2-2 i four ball. Amerikanernas erfarenhet och talang och nya resultat är oöverträffade i denna gren. Vad som helst kan hända i four ball, dock, och Yani Tseng, den tidigare Nej 1 i världen, har inte varit blyg med sin take att hennes lag kan spela med vem som helst. Candie Kung har vunnit fyra gånger på LPGA, Teresa Lu vann 2013 Mizuno Classic och Phoebe Yao har en vinst på JLPGA denna säsong. Taiwan har ingen press här, men de har inte heller någon erfarenhet av internationell lagtävling som professionella och spelar på amerikansk mark.

POOL B 

Japan (# 3) vs Sverige (# 6) - Om seedings hade gjorts på väg in denna vecka, Sverige hade faktiskt varit nr 8 denna vecka. Däremot kan Sverige ha den farligaste spelaren i form av Caroline Hedwall. Hedwall kommer in som nr 33 bland spelarna i världen, men med förtroende nog efter att hon absolut krossade den sista lagtävlingen hon spelade som slutade med 5-0 på 2013 Solheim Cup. För hennes karriär, hon 7-1-1 i Solheim Cup och kanske ännu mer relevant för denna händelse, hon 3-1-0 i four ball matcher. Hon spelar i par med nr 11 spelare i världen – den tvåfaldiga LPGA vinnaren denna säsong Anna Nordqvist - och det kan inte vara ett bättre four ball lag i turneringen. Mikaela Parmlid hade tre topp fem avslut på LET 2013, och Pernilla Lindberg slutade på en delad 7:e plats förra veckan på Marathon Classic, så det kommer inte att bli lätt för Japan i den andra uppställningen heller. Japan är fortfarande favorit, med fyra spelare i topp-70 i världen och bör inte vara en lätta att slå ut. Ai Miyazato, fd världsetta, och Sakura Yokomine, den 22 vinnaren av JLPGA, är Japans bästa lag och Yokomine har utkommit en delad 7:e plats i amerikanska Women Open för en månad sedan, så att hon inte kommer att vara rädd för rampljuset. Mamiko Higa har två framgångar i JLPGA denna säsong och Mika Miyazato har varit beprövad på LPGA Tour i år med en seger på 11:e plats spellistan under 2012.

Sydkorea (2) mot Australien (7) - Korea kommer in i detta för att kyla ned en del av det amerikanska motståndet, och bevisa koreansk golf fortfarande regerar bland damerna. Amerikanerna tog förstaplatsen från det koreanska laget vid senaste omgången, och Stacy Lewis tog förstaplatsen från Inbee Park för två månader sedan i Rolex ranking. Koreas strategi är intressant, med sina två bästa spelare i samma lag - Inbee Park och So Yeon Ryu. Men de två är väldigt nära vänner och gör massor av birdies. I.K. Kim är den lägst rankade spelaren i det koreanska laget på plats 23, men men går in i tävlingen efter en seger vid ett LET event. Men av alla lag på området, ingen har vilat mer än det australiensiska laget. Australiensarna har med sin legend Karrie Webb högst rankad amatörspelare i världen, och Minjee Lee. Den som tror att Lee bara är 73:e bästa spelaren i världen har inte varit uppmärksam. Hon har topp 25 avslut under två av säsongens tre första majors, och 18-åringen kommer att bli proffs i slutet av denna säsong. Rolex rankingen av Katherine Kirk (108) och Lindsey Wright (165) har tappat, men spelar lika bra som någon efter en delad 4:e, respektive en delad 7:e avslut vid Marathon Classic som presenteras av Owens Corning och O-I.

 

Inget av lagen har tidigare erfarenhet av ett format som detta, därför blir det intressant att se hur varje duo lägger upp sin four ball strategi, och om dessa lag förblir desamma efter öppningsmatcherna. Den starkaste duon hos varje lag möter inte varandra så matchen kan mycket väl sluta halverad.

 

Topics: Language Training Center, International Crown

Andrews Sports MedicineArpin Van LinesMedjet AssistPrudentialSmuckers